Skoči na glavno vsebino

TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

Voda in zdravilni turizem

36. državni festival
TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA
Voda in zdravilni turizem

Naša šola že tradicionalno sodeluje na festivalu Turizma pomaga lastna glava. Letošnja tema, VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM, je nam Kraševecem predstavljala prav poseben izziv.

Člani interesne dejavnosti smo pripravili ponudbo z namenom poučnega in aktivnega preživljanje prostega časa pri nas. Gre za program (PO)ZDRAVI KRAS s ciljem, da obiskovalcu predstavimo širino Komenskega Krasa, da ga le-ta vzljubi in se posledično vedno znova vrača na Kras.

Program je izvedljiv v vseh letnih časih, a odsvetovan v vetrovnem in deževnem vremenu. Zagotovo je najprimernejši čas, da obiskovalci pridejo in POZDRAVIjo KRAS, v jesenskih mesecih, ko ga ruj obarva v tople, rdeče barve.

Program združuje že znane tematske pohode, a so ti začinjeni z novimi idejami, ki jih ponuja Kras. Navdihe smo dobili pri raziskovanju preteklosti. Ponudbo smo zasnovali tako, da je primerna za vse kategorije obiskovalcev, starejše in mlajše, s pridihom preteklosti, trajnosti in domišljijskega sveta. Posebej bi povabili tiste, ki imajo pse, in tiste, ki imajo težave z dihali. Pohodom smo dodali delavnice z naslednjimi cilji: izkoristiti zdravilne učinke bora ter z zasaditvijo okrasne rastline BORsaija odnesti delček Krasa po svetu, s sprehodom po Štanjelu skozi igro spoznati zgodovino kraja in v njej slediti dogajanju, povezanim z vodo, dragoceno dobrino in skrbeti za trajnost poraščenega Kras s pogozdovanjem.

Naslov naše naloge je (PO)ZDRAVI KRAS. Ker pa si želimo, da tudi KRAS (P)OZDRAVI naše obiskovalce, smo pripravili nekaj izdelkov, ki zdravijo dušo in telo in jih lahko obiskovalci kupijo med obiskom ali pa prek spletne strani šole. Namenjeni so obiskovalcem, njihovim hišnim ljubljenčkom ali pa so lepo, preprosto in naravno darilo, ki lahko okrasi in/ali krepi zdravje posameznika. Posebej bi izpostavili kolekcijo vod KRASna.si v stekleni embalaži in BORsai.  Ker želimo, da bi zmanjšali količino plastike in da ne bi sekali dreves na našem planetu, smo si zamislili možnost izposoje božičnega drevesa RENT-A-BOR.

Več pa lahko preberete TUKAJ.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Dostopnost