Skoči na glavno vsebino

Državno tekmovanje iz področja tehnike

Pravkar poteka državno tekmovanje iz tehnike v centru Noordung v Vitanju. Našo šolo zastopata dve ekipi, Lana Karanovič Mezinec in Maša Čigon iz 6. razreda ter Tilen Rogelja in Tine Krese iz 7. razreda.

Lana je zaradi tekmovanja predčasno končala dopust v Nemčiji. Raje se je udeležila tekmovanja kot da bi si v živo ogledala tekmo Slovenija – Srbija.

Mašo sicer bolj kot tekmovanje zanima ali se bomo nazaj grede ustavili v McDonaldsu a se vseeno trudi po svojih najboljših močeh.

Tilen je čisto padel v tekmovanje in se ne meni za okolico. Najraje bi kar sam naredil celoten izdelek.

Dobro da je v ekipi tudi Tine, da Tilna vsake toliko opozori na čas in ga opozori, da obstaja tudi svet poleg žage.

 

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

 

Spet se oglašamo iz terena. Ekipe imajo dvakrat po 60 minut časa, da dokončajo izdelek, vmes je petminutni odmor. Tilen in Tine sta v prvem delu izdelek že sestavila, sedaj mu bosta dodala še nekaj dodatkov.

Tudi Lana in Maša sta že pri koncu, čakata, da se lepilo malo posuši. Medtem izdelujeta rožici, ki ju bosta dodali izdelku.

Tilen in Tine sta imela manjše tehnične težave z vibracijsko žago, ki jih je serviser iz Avstrije rešil zelo hitro. Zdaj spet deluje normalno in ekipi nadaljujeta s finesami.

Ker sta obe ekipi izdelek predčasno končali, sta organizatorje prosili za vstop v Sobo pobega. Rešiti se morajo iz vesoljske ladje v čimkrajšem času. Sodelovati morajo vsi štirje člani posadke. Od štirih sob so največ časa zamudili v tretji sobi in ko so odkrili rešitev za vstop v četrto sobo, se je čas žal iztekel.

Sledilo je kosilo – pice, ki so bile že mrzle zaradi časa preživetega v Sobi pobega. Po kosilu so se spuščali še po ziplinu.

Naj ostane skrivnost ali smo na koncu ugodili tudi Mašini želji…

 

 

(Visited 80 times, 1 visits today)
Dostopnost