Skoči na glavno vsebino

Šolsko leto je bliža koncu in pomladni meseci so kot nalašč za odkrivanje novih krajev in nabiranje novih izkušenj. Ker je tudi spoznavanje kulture pomemben del učenja tujega jezika, so učenci, ki obiskujejo izbirni predmet italijanščina, obiskali našo bližjo sosedo – Italijo.

Na sončno sobotno jutro so se učenci matične in podružnične šole od 4. do 6. razreda odpravili v obmorsko mestece Jesolo, kjer so si najprej ogledali Tropicarium park. Tu so se srečali z različnimi vrstami živali in spoznavali njihova življenjska okolja ter nekatere njihove značilnosti. Ogled so nadaljevali v »La fabbrica della scienza«, kjer so odkrivali vremenske pojave in se zabavali ob različnih poučnih doživetjih ter eksperimentih. Dan so zaključili s sprehodom po dolgi peščeni plaži, kjer so si privoščili okusno kepico italijanskega sladoleda.

Učenci od 7. do 9. razreda so se z avtobusom zapeljali nekoliko dlje in spoznavali znamenitosti Bologne. Botanični vrt, Neptunov vodnjak, trg Piazza Maggiore, stolpa Asinelli in Garisenda so le nekatere izmed znamenitosti, ki so si jih ogledali. Še pred kosilom so v središču mesta vstopili v muzej iluzij, kjer jim ni bilo dolgčas, saj je muzej ponujal marsikateri zanimiv eksperiment in različne zabavne aktivnosti za vse starosti. V poznih popoldanskih urah so se učenci zapeljali še do mesta Maranello, natančneje v Muzej Ferrarija. Tam so si ogledali ne le starejše in nove modele Ferrarijev, temveč tudi pokale, trofeje in druge dragocene predmete iz dolgoletne zbirke ustanovitelja Enza Ferrarija.

Zadovoljni in polni lepih vtisov so se nato odpravili proti domu in ob nastalih fotografijah obujali spomine na preživet dan v Italiji.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Dostopnost