Skoči na glavno vsebino

Pravijo, da sebe najbolj spoznaš takrat, kadar spoznavaš druge. S tem bi se zagotovo strinjalo šestnajst devetošolk naše šole. V letošnjem letu so namreč sodelovale v izmenjavi s šolo na severu Nizozemske.

V mesecu marcu so se v spremstvu Darje Urh, Mojce Uhernik-Pipan ter ravnateljice šole, Dunje Peric, za pet dni odpravile v pokrajino Friesland na Nizozemskem, natančneje v mesto Leeuwarden. V tem času so odkrivale drugačen način življenja, kulinariko, znamenitosti te lepe dežele, ki je nekaj posebnega. Učenke naše šole so bivale pri svojih nizozemskih vrstnikih in se v šolo povečini vsak dan vozile s kolesom. Vezi, ki so jih stkale z druženjem, so bile odlična podlaga za načrtovanje časa, ki so ga Nizozemci preživeli pri nas.

V mesecu maju smo jim odprli vrata naše šole, domov in jim pokazali najlepše kotičke našega Krasa. Tako so si ogledali konje v Lipici, Botanični vrt v Sežani, Škocjanske jame ter bližnji grad Rihemberk. Ob prihodu pa smo se ustavili tudi v naši prestolnici. Seveda ni šlo brez obiska kraja naše podružnične šole, Štanjela. Šest dni je minilo prehitro in učenke so se v zgodnjih urah poslovile od svojih vrstnic hvaležne za izkušnjo, ki jim je vlila samozavesti in zavesti o tem, da živimo v prečudovitem okolju.

Darja Urh

(Visited 80 times, 1 visits today)
Dostopnost