Skoči na glavno vsebino

Let ekipe Karstmasters do Francije, kjer bo v prihodnjih dneh potekalo svetovno tekmovanje v robotiki, je bil včeraj, v torek, 4. 7. 2023, miren.
Po dih jemajočem razkošnem pogledu na nebo, letenje med in nad oblaki, smo se nastanili v Bordeauxu. Tu bo v prihodnjih dneh kraljevala robotika. Na svetovnem tekmovanju je zastopanih 50 držav. Fantje se bodo merili v svojih veščinah tako z Italijani, Američani, Japonci, Švedi, Madžari, Tajci, Iračani, Brazilci, Madžari, Mehičani, Egipčani, Izraelci, Estonci, Nizozemci, Nemci…
Današnji dan, v sredo, so fantje s pogumnimi koraki registrirali svojo ekipo, vadili na progah ter se seznanili s pravili tekmovanja na sestanku vodij ekip, Pobliže so se seznanili še z drugimi kategorijami tekmovanja in se srečali s predstavniki drugih slovenski ekip.
V večernih urah pa so se v pripravah na jutrišnji dan, ki bo že resno tekmovalno obarvan (čakajo jih 4 vožnje, otvoritvena slovesnost in intervju v angleščini, kjer bodo sodnikom predstavili tako delovanje programa kot tudi sestavo robota), naučili uporabljati tramvaj.

Tekmovalnim izkušnjam, bivanje v tujini prinese seveda tudi učenje življenjskih veščin v večjem mestu, vseeno pa ogreje in prinese nasmeh na obraz, misel na domačnost naših vasi.
Še kako drži pregovor: “Povsod je lepo, a najlepše je doma.”,

Kmalu bo teden, ko se čas, življenje in dih tekmovalcem in mentorici dobesedno ustavi mimo in bomo spet doma. Biti na svetovnem prvenstvu je največ, kar si lahko kot uspeh in dosežek želi in zada otrok in njegovi starši.
Naj bo jutrišnji dan čim bolj na strani naših fantov, saj je tudi sreča odločilnega pomena.
​Držimo pesti.
Ponovno se vsem zahvaljujemo za vzpodbudne misli v vseh sms-ih ter vse prejete donacije, ki so naš namen udeležbe na tekmovanju sploh omogočile.
Pozdrav iz Francije.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Dostopnost